PROJEKTEK

Az alapítvány, mint kiadó 2021. március 28.-án indította útjára a hazai önkéntesség első, online megjelenésű folyóiratát, azzal a céllal, hogy interdiszciplináris - szociológiai, pszichológiai, gazdaságtani, menedzsmenti, marketing, kommunikációs és jogi - megközelítésben adjon helyet a hazai önkéntesség fejlődésével, helyzetével foglalkozó elméleti tanulmányoknak és gyakorlati, módszertani esettanulmányoknak, valamint recenzióknak.     

A podcastsorozat első adása 2022. január 17.-én került adásba, és azóta 34 podcat készült el. Az Önkéntes Szemlében megjelenő tanulmányok alapján olyan gyakorlati, elméleti szakemberekkel, önkéntesekkel készültek beszélgetések, akik mindennnapi munkájuk, önkéntességük révén alakítják, formálják a hazai önkéntes szektort. Olyan kérdésekről, válaszokról, kihívásokról és megoldásokról beszélegettünk, amelyek reményeink szerint a már önkéntes munkát végzők, vagy az önkéntességgel foglalkozó szakemberek, de a jövőbeni önkéntesek számára is hasznos információkat, ismereteket nyújtanak.

Közel 500 tételből álló tematikus bibliográfiát készítettünk el a magyar önkéntesség nyomtatottan és elektronikus formában megjelenő szakirodalmából úgymint: könyvek, kiadványok, könyvfejezetek, disszertációk, szakdolgozatok, online tanulmányok, periodikákban megjelenő tanulmányok, valamint angol nyelvű  írások a magyar önkéntességről és önkéntes szektorról.

Önkéntes-koordinátor.hu honlap

Az alapítvány az Önkéntes Szemle szerkesztőségének tagjaival együttműködésben, valamint A Coaching Mindenkié Egyesület közreműködésével hívta életre 2024. május 6.-án azt az interaktív, tapasztalat-, tudásmegosztó és hálózati platformot, amellyel a közel 18.000 önkéntesszervezéssel és -koordinációval foglalkozó civil-nonprofit szervezeti munkatársnak akar fórumot nyitni. Célja továbbá az önkénteskoordinátori szakma társadalmi és szektorbeli presztízsének emelése, a képzési minimum, az etikai szabályok kidolgozása, a kapcsolattartás, a kölcsönös segítség és az érdekképviselet érdekében.